Γυναικεία Πνευματικότητα

Popular Posts

Popular Posts

Search This Blog

Total Pageviews

Monday, July 18, 2011

Ταρό γιά αναρρωνύοντες φανατικούς παγανιστές

ώρα να γελάσουμε και λίγο


Ταρό γιά αναρρωνύοντες φανατικούς παγανιστές

Οι Νεοπαγανιστικές θρησκείες έχουν ενδιαφέρον, ακόμη και πλάκα, αλλά δυστυχώς ορισμένοι παγανιστές περνούν μιά περίοδο φανατισμού. Και ο φανατισμός συχνά  περιορίζει ένα σημαντικό μέρος του πνεύματός μας: το χιούμορ. Χρειάζεται αρκετός καιρός γιά να ξεπεράσουμε τον φανατισμό. Τώρα υπάρχει μία τράπουλα ταρό που βοηθά ακριβώς σ' αυτό.

0. Ο Προσήλυτος 
Ένας ιερέας και μιά ιέρεια στέκονται αντικριστά τελώντας την Μεγάλη Τελετουργία συμβολικά βυθίζοντας ένα μαχαίρι σε ένα δισκοπότηρο. Στον κύκλο γύρω τους υπάρχει και μία νεοφώτιστη που κρύβει το στόμα της με το χέρι, προσπαθώντας να κρύψει το γέλιο της.
Σημασία  
Αθωότητα. Αφετηρίες. Υπήρξε μιά εποχή που θεωρούσες όλα αυτά απλώς μιά ενδιαφέρουσα διασκέδαση και δέν τα έπαιρνες πολύ σοβαρά.
Αντίστροφη Σημασία
Έχεις δυσκολία να εκφράσεις ανοιχτά το γέλιο σου. Παίρνεις τα πάντα πολύ σοβαρά, ακόμη και τη θρησκεία σου.

I. Ο Μάγος 
Ο Μάγος στέκεται έξω από το διπλοπαρκαρισμένο του αυτοκίνητο σε ένα φρακαρισμένο πάρκιν. Φορά την επίσημη τελετουργική στολή, έχει στήσει τον βωμό. Στο χέρι του κρατά ένα ανοιχτό βιβλίο με τον τίτλο "Επικλήσεις στην Θεά Ασφάλτια προς ανεύρεσιν θέσεως γιά στάθμευση."
Σημασία
Πρέπει να καταλάβεις τις δυνάμεις σου καλύτερα. Μήν χρησιμοποιείς βαριοπούλα γιά να χτυπήσεις μιά πόρτα.
Ανεστραμμένο
Έχεις ξεχάσει ότι ο χάρτης ταυτίζεται με τον τόπο. 

II. Η Μεγάλη Ιέρεια 
Μιά γουικανή ιέρεια στέκεται με απλωμένα τα χέρια. Φορά άφθονα ακριβά κοσμήματα - πεντάλφες, κελτικά, αστρολογικά σύμβολα στα χέρια και στον λαιμό. Μοιάζει έτοιμη να παραπατήσει.
Σημασία
Ίσως ανακαλύψεις ότι σε κατακαίει ο πόθος να γίνεις μέλος της οργανωμένης θρησκείας, ή να μπεις σε μοναστήρι. Ακόμη και αν είσαι σίγουρη ότι δέν είσαι ούτε κατά διάνοιαν χριστιανή, μήν ξαφνιάζεσαι. Έχουν συμβεί και πιό περίεργα πράγματα.
Ανεστραμμένο
Είσαι έτοιμη, - ος να απελευθερωθείς από τις χειροπέδες της παλιάς σου ζωής και να φορέσεις τις χειροπέδες μιάς καινούριας ζωής.

III. Φυσιολάτρης
Στη μέση ενός δάσους στέκεται μιά παγανίστρια βαμμένη πολύ με ρουζ, σκιά ματιών και κραγιόν. Κρατά ένα σύμβολο της φύσης - ένα μικροσκοπικό πλαστικό δέντρο.
Σημασία  
Βεβαιώσου ότι αυτό γιά το οποίο παθιάζεσαι είναι αληθινά το πάθος της ζωής σου.
Ανεστραμμένο
Στο βάθος είσαι τεχνοκράτης 

IV. Το Εμπόριο
Ένας ιδιοκτήτης παγανιστικού βιβλιοπωλείου στέκεται πίσω από έναν πάγκο φορτωμένο  βιβλία, πεντάλφες, κεριά, κελτικά κοσμήματα, κάρτες ταρό κ.λ.π. Πίσω του μιά ανακοίνωση λέει: "Παγανιστικό Βιβλιοπωλείο: προσφέρουμε την αρχαία γνώση από το 1997."
Σημασία
Μήν συμβιβάζεσαι με την αμφισβήτηση του κύρους και της εξουσίας. Να αμφισβητείς όσους ισχυρίζονται πως διαθέτουν κύρος και εξουσία
Ανεστραμμένο
Να αμφισβητείς όσους συγγραφείς σού λένε να αμφισβητείς την εξουσία αλλά σού πουλάνε τα βιβλία τους και θέλουν να ακολουθείς κατά λέξη τις συμβουλές τους.

V. Μέγας Αθύρμων
Ένας σοβαρός και σπουδαίος γουικανός ιερέας στέκεται μπροστά από έναν βωμό κρατώντας ένα αθάμι. Στον τοίχο πίσω του βρίσκεται κρεμασμένο ένα δίπλωμα που λέει "Βεβαιομένως Μυηθείς - Δίπλωμα εκδοθέν από την Αποθήκη των Παγανιστών - Διευθυνσις: Α. Νικολακόπουλος και Υιοί."
Σημασία
Μήν σε παραπλανούν οι μυήσεις, οι τίτλοι, οι ιδιαίτερες ικανότητες, τα κληρονομικά χαρίσματα κ.λ.π. Καλύτερα να επικεντρωθείς στις δικές του ικανότητες γιά να πετύχεις στη ζωή.
Ανεστραμμένο
Νοιώθεις έναν ασίγαστο πόθο να μυηθείς. Θα μπορούσες να κάνεις μιά σχετική αίτηση είτε στην Αδελφότητα των Σκαντζόχοιρων είτε στην Αδελφότητα των Αιθερίων Θύννων γιά να μπορέσεις να ξεπεράσεις το όλο θέμα.

VI. Οι Εραστές  
Ένα νεαρό ζευγάρι παντρεύεται σε ένα ηλιόλουστο άλσος με βελανιδιές, ένα καλοκαιρινό απόγευμα.
Σημασία
Μήν πέφτεις στην παγίδα του φανατισμού. Μπορεί να ξεπερνάς την αρρώστια του φανατισμού, αλλά να θυμάσαι ότι καλά πράγματα μπορούν να συμβούν ακόμη και στη θρησκεία.
Ανεστραμμένο
Το μόνο που σού χρειάζεται είναι η αγάπη. Ακόμη κι' αν δέν θέλεις να ακολουθήσεις αυτή τη συμβουλή, μπορείς τουλάχιστον να τραγουδάς ερωτικά τραγούδια, υπάρχουν πολλά ωραία άσματα που θα σού ομορφύνουν τη ζωή.

VII. Η Σκούπα 
Μία έφηβη μάγισσα του γοτθικού κλάδου τρέχει στο πεζοδρόμιο προσπαθώντας να καβαλήσει μιά ταλαιπωρημένη σκούπα. Μία καθαρίστρια, με κουβά στο ένα χέρι, προσπαθεί να την φτάσει, ελπίζοντας να πάρει πίσω την σκούπα της.
Σημασία  
Πρέπει να αναπτύξεις καλύτερες σχέσεις με αυτό που οι μεταφυσικοί περιγράφουν ως "Τα Εγκόσμια".
Ανεστραμμένο
Τελικά ίσως να είσαι ένα άτομο εντελώς ανιαρό. Προσπάθησε να ανανεώσεις το νούμερό σου.

VIII. Ο Πεινασμένος Χορτοφάγος
Μεγάλος μπουφές σε γαμήλια δεξίωση  φορτωμένος με ολόκληρο ψητό γουρουνόπουλο, ψητή πάπια, κοτόπουλο φούρνου, γκλασαρισμένη γαλοπούλα, μπούτι αρνιού. Στο πιάτο του πεινασμένου χορτοφάγου υπάρχει ένα καροτάκι. Εκείνος κοιτά το κοτόπουλο και αναρωτιέται μήπως κατά τύχιν είναι φτιαγμένο από σόγια.
Σημασία
Ήρθε η ώρα να αλλάξεις συνήθειες.
Αντεστραμμένη
Την επόμενη Παρασκευή πήγαινε να φας ένα χάμπουργκερ.

IX. Ο Ερημίτης 
Ο Ερημίτης φορά σκούρο γκρίζο ράσο και έχει μακρύ σκούρο γκρίζο γένι. Κρατά στο ένα χέρι ένα ροζιασμένο μπαστούνι και στο άλλο ένα αναμμένο φανάρι. Βρίσκεται σε ένα γεμάτο θέατρο και οι θεατές γύρω του τον λοιδορούν.
Σημασία  
Μήν εμπιστεύεσαι απλώς τον / την εαυτό, -ή σου. Μάθε ποιό μέρος του / της εαυτού, - ής σου να εμπιστεύεσαι.
Αντεστραμμένη
Καλύτερα να έχεις κάτι να πιστεύεις, παρά να γκρεμίζεις κάτι που δέν πιστεύεις.

 X. Ο Τροχός της Τύχης  
Ένας παγανιστής ντυμένος με μοβ και κίτρινο μανδύα. Κρατά ένα κομμάτι λιβάνι και μία πυξίδα. Κοιτά την πυξίδα άγρια. Η βελόνα της γυρνά τρελλά και δέν μπορεί να εντοπίσει την ανατολή γιά τη σχετική επίκληση.
Σημασία
Μήν βρίσκεις απλώς την καινούρια κατεύθυνση - να την δημιουργείς.
Αντεστραμμένη
Όταν νομίζεις ότι η ζωή σου προχωρά, ίσως απλώς να κινείσαι σε κύκλους.

XI. Ο Σκεπτικιστής 
Ένας άντρας με δεμένα μάτια στέκεται μπροστά σ' έναν καθρέφτη.
Σημασία
Ίσως να νομίζεις ότι τα μαντικά εργαλεία δέν έχουν καμιάν αξία. Αλλά τα μαντικά εργαλεία δέν είναι παρά ένας τρόπος να δεις τον εαυτό σου. Ίσως, λοιπόν, να εννοείς ότι εσύ δέν έχεις καμιά αξία. Αλλά ο άνθρωπος που καταπίνει ένα χάπι δέν μπορεί να αρνηθεί ότι έχει στόμα.
Ανεστραμμένο
Θα δεις και θα αποκαλύψεις τις ψευδαισθήσεις των ανθρώπων. Πρόσεξε, όμως, μήν σού ανεβεί  πολύ ψηλά η μύτη. Μήν ξεχνάς ότι ακόμη και οι ψευδαισθήσεις έχουν την αξία τους. Όποιος φαντάζεται ότι βλέπει τριαντάφυλλα στον ουρανό μπορεί να εμπνευστεί βαθιά και να γίνει κηπουρός.

XII. Ο Ακροβάτης 
Βλέπεις έναν ακροβάτη με το σώμα συσπασμένο σε μιάν απίθανα δύσκολη στάση, τόσο που το κεφάλι του φαίνεται φυτρωμένο στον πρωκτό του.
Σημασία
Βγάλε το κεφάλι σου από τα σκατά.
Ανεστραμμένο
Ακόμα κι' αν νομίζεις πως αυτό δέν έχει εφαρμογή σε σένα, μήν χώνεις το κεφάλι σου εκεί που δέν πρέπει.

XIII. Ανανέωση
Το διαμέρισμα ενός παγανιστή φλέγεται. Τα ράφια του είναι γεμάτα τελετουργικά εγχειρίδια, μαγικά φυλαχτά, μεταφυσικά βιβλία / περιοδικά και άλλα σχετικά εργαλεία. Ποιό όλα αυτά τα αμέτρητα εργαλεία θα προσπαθήσει να σώσει από τη φωτιά; Αυτός πλησιάζει τη γάτα του.
Σημασία
Σύντομα θα πρέπει να αντιμετωπίσεις μιά κατάσταση στη ζωή σου που θα σέ αναγκάσει να πάρεις αποφάσεις τέτοιες που θα σού αποκαλύψουν τα όρια του αποκρυφισμού. Ο αποκρυφισμός πρέπει να υπηρετεί τη ζωή, όχι η ζωή τον αποκρυφισμό.
Ανεστραμμένο
Να φέρεσαι καλά στη γάτα σου. 

XIV. Ανοχή
 Σε ένα δωμάτιο που το φωτίζει ένα κερί, ένας Ερμητιστής κρατά έναν ρόδινο σταυρό στο αριστερό χέρι και μιά πεντάλφα στο δεξί. Στην αριστερή του πλευρά διακρίνονται ένα πλήθος σταυροί και δισκοπότηρα. Στην αριστερή του πλευρά ένας σωρός εγχειρίδια και πεντάλφες. Πίσω του το παράθυρο είναι μόλις ανοιχτό και αφήνει να μπει ένα ίχνος φωτός, ενώ διακρίνεται το ύπαιθρο.
Σημασία
Πρέπει να ανοιχτείς σε περισσότερα απ' όσα σού επιτρέπεις τώρα να βιώσεις.
Ανεστραμμένο
Είσαι φρικιό. Μάλλον πρέπει να περνάς περισσότερον χρόνο στη μοναξιά, γιά να μήν ανακαλύψουν οι άλλοι τί είσαι.

XV. Ο Αντίπαλος
Δύο περίπτερα σε παγανιστικό πανηγύρι - κάθε περίπτερο έχει το όνομα του ανθρώπου που δουλεύει σ' αυτό.  Η επιγραφή στο πρώτο λέει "Συμβουλές γιά το Παγανιστικό - Σαμανικό Ταξίδι σας". Ο Σύμβουλος αυτού του περιπτέρου αγριοκοιτάει τον ένοικο του δεύτερου περιπτέρου που έχει την επιγραφή "Συμβουλές γιά το Σαμανιστικό Ταξίδι σου στη Νέα Εποχή"
Σημασία
Υπάρχουν πράγματα που αντιπαθείς, αλλά που σού μοιάζουν πιό πολύ απ' όσο θέλεις να παραδεχτείς.
Ανεστραμμένο
Οι αναλυτές του χρηματιστηρίου και οι μετεωρολόγοι συχνά κάνουν απαράδεκτες προβλέψεις. Μήν περιμένεις από τους μάντεις να σού δίνουν τέλειες προβλέψεις, αλλά μήν και είσαι και πολύ αυστηρή, -ός μαζί τους. Προσπαθούν να σέ κάνουν να καταλάβεις τον / την εαυτό, -ή σου· ακόμα και αν έχουν ολότελα άδικο, η ανάγκη της αυτογνωσίας είναι αληθινή.

XVI. Ο Πύργος των Βιβλίων 
Ένας μάγος του σαλονιού βρίσκεται σ' ένα δωμάτιο όπου τα βιβλία υψώνονται από το πάτωμα ως το ταβάνι.  Αυτός στέκεται σε ένα σκαμνί προσπαθώντας να βάλει ακόμα ένα βιβλίο στον σωρό, αγνοώντας το γεγονός ότι ο πύργος είναι έτοιμος να πέσει και να τόν πλακώσει.
Σημασία  
Πρέπει να μάθεις να κάνεις τις ιδέες σου πράξη.
Ανεστραμμένο
Καθάρισε το δωμάτιό σου.

XVII. Η Διασημότητα
Σε ένα μεταφυσικό βιβλιοπωλείο μία διάσημη παγανίστρια κάθεται σ' ένα τραπέζι και υπογράφει αντίτυπα του βιβλίου της Η Μαγεία γιά Βλάκες Λίγα μέτρα πιό πέρα, μιά παρέα νεοπαγανιστές κοροϊδεύουν τη συγγραφέα.
Σημασία
Είναι πολύ πιό εύκολο να καταδικάζεις αυτά που δημιουργούν οι άλλοι, από το να δημιουργήσεις κάτι αξιόλογο. Πρέπει να μάθεις να εμπιστεύεσαι τα δημιουργικά σου σχέδια.
Ανεστραμμένο
Μήν περνάς τόσον χρόνο στα μεταφυσικά βιβλιοπωλεία.

XVIII. Η Σελήνη
Ένας παγανιστής ζωγράφος στέκεται στο παράθυρό του και ζωγραφίζει το μισοφέγγαρο. Η εκτέλεση του έργου είναι πολύ καλή, αλλά ο ζωγράφος γυρνά στον πίνακα και προσθέτει στην σελήνη μερικές αδέξιες πεντάλφες - να μήν ξεχνιόμαστε δηλαδή: πρόκειται γιά παγανιστικό έργο. Πίσω του δύο σκύλοι γαβγίζουν άγρια. 
Σημασία
Αν εγκαταλείψεις την επιτήδευση, τα ταλέντα σου θα ανθίσουν.
Ανεστραμμένο
Μήν ξεχνάς να ταΐζεις τους σκύλους σου.

XIX. Το Χρυσό Μήλο 
Τρεις παγανίστριες παλεύουν γιά το Χρυσό Μήλο. Πίσω τους, χωρίς να τήν έχουν δει, στέκεται η Έρις που κρατά ένα καλάθι γεμάτο Χρυσά Μήλα.
Σημασία
Συγκεντρώσου στα πιό σημαντικά.
Ανεστραμμένο
Γιά να μπορεί μιά θεά ή ένας θεός να βρει χώρο στην καρδιά σου, πρέπει να μήν είναι το μέσα σου γεμάτο από την υποτιθέμενη σπουδαιότητά σου.

XX. Κρίση των Θεωριών Συνομωσίας 
Ένας φανατικός παπάς διαδηλώνει εναντίον μιάς παγανιστικής ομάδας. Επικαλείται θυσίες ανθρώπων και ζώων. Στο μεταξύ η περί ου ο λόγος παγανιστική ομάδα έχει συγκεντρωθεί κάπου και τρώνε τοφού και ρύζι.
Σημασία
Πρέπει να συνεχίζεις τη ζωή σου δίχως να στενοχωριέσαι πολύ γιά τις απόψεις των άλλων. 
Ανεστραμμένο
Πρέπει να συνεχίζεις τη ζωή σου δίχως να στενοχωριέσαι πολύ γιά τις απόψεις των άλλων. Αυτό όμως δέν σού δίνει το δικαίωμα να είσαι κωλόπαιδο. 

XXI. Ο Κόσμος σε μιά Τράπουλα
Ένας άθλιος φυλακισμένος κάθεται σε ένα γυμνό κελί. Δέν έχει κρεβάτι, τροφή, φως. Δέν έχει τίποτα εκτός από μιά τράπουλα ταρό. Ένας πνευματιστής του 19ου αιώνα είπε κάποτε ότι ένας φυλακισμένος σε ένα κελί με τίποτε άλλο από μιά τέτοια τράπουλα θα μπορούσε να αποχτήσει ολόκληρη τη γνώση του κόσμου. Όμως ο συγκεκριμένος φυλακισμένος θα προτιμούσε να έχει κάνει ένα μπανάκι και μετά να φάει και καμιά μπουκιά στο φως του ήλιου.
Σημασία
Βρες ένα χόμπι.
Ανεστραμμένο
Σοβαρολογώ, βρες ένα χόμπι!

No comments: