Γυναικεία Πνευματικότητα

Popular Posts

Popular Posts

Search This Blog

Total Pageviews

Monday, April 11, 2011

η Αλις Γουόκερ

H Μπάρμπαρα Γουόκερ  (γεννήθηκε στςι 2 Ιουλίου του 1930, in στην Φιλαδέλφεια) είναι φεμινίστρια και συγγραφέας. Ασχολείται επαγγελματικά με το πλέξιμο και έχει γράψει αρκετά σημαντικά βιβλία και άρθρα για το θέμα. Επίσης έχει μελετήσει και γράψει αρθρα για την θρησκεία,την κοινωνική ανθρωπολογία, την πνευματικότητα  και τη μυθολογία σε σχέση με τις νεολιθικές μητριαρχικές κοινωνιες. ( knitting religion, cultural anthropology, spiritualitymythology, Pre-Indo-European neolithic matriarchies. )
Το Πλέξιμο
Στις δεκαετίες του 1960 και του 1970, έγραψε αρκετούς τόμους για το πλέξιμο. Αποτελούν σήμερα βασικές πηγές αναφοράς.  Στη σειρά  Her Knitting Treasury περιέλαβε πάνω από χίλιες βελονιές. Σε άλλα της έργα περιγράφει περιγράφει πολύχρωμα σχέδια, μεθόδους πλεξίματος άγνωστες στη Δύση.

Ο Φεμινισμός 

Στο The Skeptical Feminist: Discovering the Virgin, Mother, and Crone, (Η Σκεπτικίστρια |Φεμινίστρια: Ανακαλύπτοντας την Παρθένο, τη Μητέρα και τη Γραία)  γράφει γιά την πεποίθηση της ότι δέν υπάρχει θεός, - ά, όμως πιστεύει ότι οι άνθρωποι, και ιδίως οι γυναίκες μπορούν να χρησιμοποιούν τη Θεά στην καθημερινή τους ζωή. Συχνά χρησιμοποιεί την είκόνα της Μητέρας Θεάς (δες σύνδεσμο Mother Goddess ) για να αναφερθεί στις νεολιθικές μητριαρχίες. Το βιβλίο της  Woman's Rituals: A Sourcebook (Γυναικείες Τελετουργίες: Εγχειρίδιο)  δείχνει πώς βάζει σε εφαρμογή της δικές της τεχνικέ διαλογισμού.

Προσωπική Ζωή  

Σπούδασε δημοσιογραφία (University of Pennsylvania)  , εργάστηκε για την  Washington Star.  Το ενδιαφέρον της για τον φεμινισμό άρχισε όταν εργαζόταν εθελοντικά σε κέντρο βοήθειας κακοποιημένων γυναικών.
Η Γουόκλερ αυτοχαρακτηρίζεται άθεη. Η Αμερικανική Ανθρωπιστή Εταιρεία ( American Humanist Association) την τίμησε με το βραβείο της "ανθρωπίστριας ηρωίδας" το 1993. Το 1995 πήρε το βραβείο  "Women Making Herstory" από το τμήμα της  NOW της Νέας Υερσέης.

No comments: