Γυναικεία Πνευματικότητα

Popular Posts

Popular Posts

Search This Blog

Total Pageviews

Tuesday, April 19, 2011

Η δημιουργική γραφή γίνεται ευκολότερη με το παράθυρο εργασιών "Έρευνα"

 

Η δημιουργική γραφή γίνεται ευκολότερη με το παράθυρο εργασιών "Έρευνα"

Ισχύει για: Microsoft Office Word 2003
Δημιουργική γραφή
Στο νέο παράθυρο εργασιών Έρευνα στο Microsoft Office 2003, οι μαθητές μπορούν να πραγματοποιούν αναζήτηση για πληροφορίες, εργαλεία και άλλες υπηρεσίες για να συντάξουν μια σχολική εργασία. Στην περίπτωση της μη μυθιστορηματικής δημιουργικής γραφής, για παράδειγμα, οι μαθητές της τετάρτης έως και της έκτης τάξης μπορούν να επιλέξουν ένα θέμα, όπως οι δεινόσαυροι, και στη συνέχεια να κάνουν έρευνα σχετικά με αυτό, ώστε να συντάξουν μια σχολική εργασία 200 λέξεων.
Οι μαθητές μπορούν να είναι παραγωγικοί χωρίς να αφήσουν τα ανοικτά τους έγγραφα καθώς αναζητούν γρήγορα ορισμούς, συνώνυμα και μεταφράσεις. Στη συνέχεια μπορούν να εισαγάγουν ή να αντιγράψουν τις πληροφορίες στα έγγραφά τους (αναφέροντας σωστά τις πηγές τους).
Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο ίδιος μαθητής της τετάρτης, της πέμπτης ή της έκτης δημοτικού μπορεί να λάβει μια γρήγορη μετάφραση ενός εγγράφου, ώστε να διευκολυνθεί η εκμάθηση από όλους τους μαθητές στην αίθουσα διδασκαλίας.
Ακολουθούν τα βήματα για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να συνταχθεί μια σχολική εργασία για τους δεινόσαυρους.

Προτεραιότητα: Λήψη ορισμού

Διακόσιες λέξεις με διπλό διάστιχο αποτελούν μία σελίδα στο Microsoft Office Word 2003. Μια σελίδα μπορεί να γεμίσει γρήγορα. Κάθε λέξη είναι σημαντική και είναι καλή ιδέα για τους μαθητές να ξεκινήσουν με έναν ορισμό από το Λεξικό Microsoft Encarta®.
Για να βρείτε έναν ορισμό στο Λεξικό Encarta
  1. Στο μενού Εργαλεία του Word, κάντε κλικ στην εντολή Έρευνα. Εμφανίζεται το παράθυρο εργασιών Έρευνα.
  2. Στη λίστα Αναζήτηση του στο παράθυρο εργασιών Έρευνα, επιλέξτε ένα λεξικό. Για παράδειγμα, κάντε κλικ στην επιλογή Λεξικό Encarta: Αγγλικά (Βόρειας Αμερικής).
  3. Κάντε ένα από τα εξής:
    • Για να αναζητήσετε μια μεμονωμένη λέξη στο έγγραφο, πιέστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο ALT και κάντε κλικ σε μια λέξη για να την αναζητήσετε.
    • Για να αναζητήσετε μια φράση στο έγγραφο, επιλέξτε τις λέξεις και κατόπιν πιέστε το πλήκτρο ALT και κάντε κλικ στην επιλογή.
    • Πληκτρολογήστε μια λέξη ή φράση στο πλαίσιο Αναζήτηση του και κατόπιν κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη αναζήτησηςΕικόνα κουμπιού.
Τα αποτελέσματα εμφανίζονται στο παράθυρο εργασιών Έρευνα.

Λήψη του ιστορικού: Γνώσεις για τους δεινοσαύρους

Στη συνέχεια, οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το παράθυρο εργασιών Έρευνα για να αναζητήσουν βασικά στοιχεία και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το κυρίως κείμενο της σχολικής εργασίας. Στη λίστα Αναζήτηση του, μπορούν να ορίσουν το εύρος αναζήτησης σε Όλες οι τοποθεσίες έρευνας και να πραγματοποιήσουν αναζήτηση για τη λέξη "δεινόσαυροι" ή μπορούν να περιορίσουν το εύρος για να αναζητήσουν πληροφορίες σε μια τοποθεσία.
Στο παρακάτω παράδειγμα, η διαδικασία παρουσιάζει τον τρόπο έρευνας για τους δεινόσαυρους στην Εγκυκλοπαίδεια Microsoft Encarta.
Για να πραγματοποιήσετε έρευνα για ένα θέμα στην Εγκυκλοπαίδεια Encarta
  1. Στο μενού Εργαλεία, κάντε κλικ στην εντολή Έρευνα. Εμφανίζεται το παράθυρο εργασιών Έρευνα.
  2. Στη λίστα Αναζήτηση του, στο παράθυρο εργασιών Έρευνα, ενεργοποιήστε την επιλογή Εγκυκλοπαίδεια Encarta: Αγγλικά (Βόρειας Αμερικής).
  3. Κάντε ένα από τα εξής:
    • Για να πραγματοποιήσετε έρευνα για μια μεμονωμένη λέξη, πιέστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο ALT και κάντε κλικ στη λέξη για να την αναζητήσετε.
    • Για να αναζητήσετε μια φράση, επιλέξτε τις λέξεις και κατόπιν πιέστε το πλήκτρο ALT και κάντε κλικ στην επιλογή.
    • Πληκτρολογήστε μια λέξη ή φράση στο πλαίσιο Αναζήτηση του και κατόπιν κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη αναζήτησηςΕικόνα κουμπιού.
Τα αποτελέσματα εμφανίζονται στο παράθυρο εργασιών Έρευνα.

Ολοκλήρωση, τελειοποίηση και μετάφραση για βέλτιστα αποτελέσματα

Σε αυτό το σημείο — στο τέλος της σχολικής εργασίας — οι μαθητές μπορούν να αναδείξουν τις ικανότητές τους στην έρευνα και να εντυπωσιάσουν με τη σχολική τους εργασία. Μπορούν να συνοψίσουν τις πληροφορίες που αναλύθηκαν, να κάνουν χιούμορ ή να προσθέσουν μια προσωπική άποψη για τον τρόπο με τον οποίο τους αφορούν τα στοιχεία, γεγονός που θα βοηθήσει στην επεξήγηση της επιλογής του συγκεκριμένου θέματος.
Η σύνταξη της τελευταίας παραγράφου σημαίνει ότι έχει ολοκληρωθεί το πρώτο προσχέδιο της εργασίας. Ωστόσο, η εργασία δεν είναι έτοιμη — πρέπει να τελειοποιηθεί. Εκτός από το πλήκτρο F7 στο πληκτρολόγιο, με το οποίο μπορούν να ελέγξουν την ορθογραφία και τη γραμματική, οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν και άλλες δυνατότητες για να βελτιώσουν τις σχολικές εργασίες τους βρίσκοντας συνώνυμα για να αντικαταστήσουν λέξεις που έχουν χρησιμοποιήσει περισσότερες από δύο φορές.
Για την αναζήτηση λέξεων στο θησαυρό
  1. Από το μενού Εργαλεία, κάντε κλικ στην εντολή Έρευνα.
  2. Στη λίστα Αναζήτηση του στο παράθυρο εργασιών Έρευνα, ενεργοποιήστε την επιλογή Θησαυρός.
  3. Πιέστε το πλήκτρο ALT και κάντε κλικ στη λέξη για να την αναζητήσετε.
Τα αποτελέσματα εμφανίζονται στο παράθυρο εργασιών Έρευνα.
  1. Για να χρησιμοποιήσετε μια από τις λέξεις στη λίστα αποτελεσμάτων ή για να αναζητήσετε περισσότερες λέξεις, κάντε ένα από τα εξής:
    • Για να χρησιμοποιήσετε μια από τις λέξεις, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού επάνω της, κάντε κλικ στο βέλος και κατόπιν κάντε κλικ στο στοιχείο Εισαγωγή ή Αντιγραφή.
    • Για να αναζητήσετε πρόσθετες σχετικές λέξεις, κάντε κλικ σε μια λέξη στη λίστα αποτελεσμάτων.
Η αυτόματη μετάφραση μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό εργαλείο εκμάθησης, τόσο για το μαθητή που συντάσσει τη σχολική εργασία όσο και για τους συμμαθητές του.
Για τη μετάφραση μιας σχολικής εργασίας σε άλλη γλώσσα
  1. Από το μενού Εργαλεία, κάντε κλικ στην εντολή Έρευνα.
  2. Στη λίστα Αναζήτηση του, επιλέξτε το στοιχείο Μετάφραση.
  3. Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται υπηρεσίες μετάφρασης σε ένα συγκεκριμένο υπολογιστή, κάντε κλικ στο κουμπί OK, για να εγκαταστήσετε τα δίγλωσσα λεξικά και να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία μετάφρασης μέσω του παραθύρου εργασιών Έρευνα.
  4. Για να αλλάξετε τις γλώσσες που χρησιμοποιούνται για μετάφραση, στο παράθυρο εργασιών Έρευνα, στην περιοχή Μετάφραση, επιλέξτε τις γλώσσες προς και από τις οποίες θέλετε να μεταφράσετε. Για παράδειγμα, για να μεταφράσετε από τα αγγλικά στα γαλλικά, κάντε κλικ στην επιλογή Αγγλικά (Η.Π.Α.) στη λίστα Από και Γαλλικά (Γαλλίας) στη λίστα Προς.
 ΣΗΜΕΙΩΣΗ   Για να προσαρμόσετε τους πόρους που χρησιμοποιούνται για τη μετάφραση, κάντε κλικ στο στοιχείο Επιλογές μετάφρασης και στη συνέχεια ενεργοποιήστε τις επιλογές αναζήτησης που θέλετε.
  1. Κάντε ένα από τα εξής:
    • Για να μεταφράσετε ένα ολόκληρο έγγραφο, στο παράθυρο εργασιών Έρευνα, στην περιοχή Μετάφραση, κάντε κλικ στο κουμπί Μετάφραση ολόκληρου του εγγράφουΕικόνα κουμπιού. Εμφανίζεται μια μετάφραση του εγγράφου σας στο πρόγραμμα περιήγησης στο Web.
    • Για να μεταφράσετε μια συγκεκριμένη λέξη, πιέστε το πλήκτρο ALT και κάντε κλικ σε μια λέξη. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται στην περιοχή Μετάφραση στο παράθυρο εργασιών Έρευνα.
    • Για να μεταφράσετε μια σύντομη πρόταση, επιλέξτε τις λέξεις και κατόπιν πιέστε το πλήκτρο ALT και κάντε κλικ στην επιλογή. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται στο παράθυρο εργασιών Έρευνα στην περιοχή Μετάφραση.
    • Για να μεταφράσετε μια λέξη ή φράση, πληκτρολογήστε τη λέξη ή τη φράση στο πλαίσιο Αναζήτηση του και κατόπιν κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη αναζήτησηςΕικόνα κουμπιού.

Περισσότερες συνδέσεις σχετικά με την έρευνα

No comments: